Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért éri meg az okos otthon?

2019.10.16

Szeretem a kütyüket, persze csak mértékkel. Azt nem feltétlenül értékelném, ha a jógamatracom kezdene nyösztetni az aktuális napi teendőkkel, viszont a háztartási munkában és az otthoni teendőim leegyszerűsítésében mindig jól jön a segítség. Ebben nyújt segítséget napjaink egyik „divatos” tech irányzata, az okos otthon.

Mit takar az okos otthon elnevezés?

Az okos otthon olyan, extra szenzorokkal és / vagy miniatűr számítógépekkel feltuningolt eszközökből áll, amelyek összehangolt működése segít a feladataid végrehajtásában, az automatizálható folyamatok leegyszerűsítésében, vagy egyszerűen csak kibővíti a lehetőségeid tárházát.

Néhány hasznos példa

Tegyük fel, hogy elégedetlen vagy a villanyszámlával. Gyakran marad égve a villany? Gyanúsan növeli valami a költségeket? Szeretnél gazdaságosabb eszközre váltani? Erre például jól jöhet egy praktikus okos konnektor, ami típustól függően képes részletesen naplózni a rá csatlakoztatott készülékek fogyasztási értékeit.

Vagy ha már villany, akkor ott van például az okos villanykörte is. Bizonyos típusokkal hangulatvilágítást is be tudsz állítani, de már az alapvetőbb funkciókkal bíró darabok is időzíthető működéssel bírnak.

Továbbá vannak felokosított játékok is, mint például az okos… fakocka (tényleg), amely a gyermekeket segíti a tanulás folyamatában.

Az okos porszívó a takarításban segít.

Hasznos készülék az okos hangszóró is, amely egy digitális asszisztens segítségével beszéd alapon képes utasításokat végrehajtani és szóban válaszolni. Ez egyelőre még magyar nyelven nehézkes a támogatás hiánya miatt, de csak idő kérdése, és ez a hiányosság is megoldódik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.