Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért érdemes szakmai vagy üzleti angolt tanulni?

2019.10.18

Az angol nyelv tanulásával kinyílnak előtted a lehetőségek. Távoli, érdekes és izgalmas kultúrákkal ismerkedhetsz meg, új szemszöget kapsz például a hírek értelmezésére, ráadásul a világ tudása is elérhetővé válik számodra. Az üzleti angol a fő nyelv egy specializáltabb szegmensét takarja.

Mi az az üzleti angol?

A szakmai, illetve üzleti nyelv kifejezések a fő nyelv egy kisebb részére utalnak, amelyeket nem feltétlenül használunk a mindennapokban. Saját, speciális szókinccsel és eltérő kifejezésmódokkal, stílusokkal rendelkeznek. A különböző szakmai ágazatokban, illetve az üzleti életben való effektív kommunikáció kiszolgálására alakultak ki.

Hol tanulhatod?

A szakmai vagy üzleti nyelvet, vagy úgy önmagában az angol tanulását már önmagad is elkezdheted. (Bár előbbihez egy kis háttér kellhet majd.) A Wikipédia, vagy egy jobb angol blog már jó kezdet. Aztán kezdj el a témához kapcsolódó filmeket, sorozatokat nézni! Tölts le ingyenes ismertető ebookokat, hallgass podcastokat! Viszont ha komolyan foglalkozni akarsz a témával, a szakmai vagy üzleti nyelv rejtelmeivel érdemes egy vállalati oktatás keretében, profi nyelviskolánál megismerkedni. Fontos, hogy kommunikációközpontú képzést válassz, mivel az aktív használat elősegíti a tanulást, illetve a hétköznapi példákon keresztül hamarabb kísérletezni tudsz majd a használatával is. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.